Comunicat de les facultats amb estudis de Comunicació de Catalunya respecte al control dels mitjans públics que formen part de la CCMA

Descarregar Pdf

 

 


Els degans i deganes sotasignats de les facultats amb estudis de Comunicació de Catalunya rebutgem les intencions anunciades pel president del govern espanyol, amb l’acord dels partits polítics d’àmbit estatal PSOE i Ciudadanos, de controlar els mitjans públics de Catalunya que formen part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a partir de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.


Considerem que la intervenció dels poders de l’Estat sobre Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies seria un atac contra la llibertat d'expressió, vulneraria el dret de la ciutadania a rebre informació veraç (article 20 de la Constitució) i, en definitiva, aniria en detriment de la democràcia i dels drets fonamentals de les persones.


Per tot això, els degans i deganes instem el govern espanyol a no emprendre cap acció que pugui comprometre la independència i el pluralisme dels mitjans públics, i donem suport als professionals de Televisió de Catalunya, de Catalunya Ràdio i de l’Agència Catalana de Notícies, formats majoritàriament a les facultats de Comunicació, els quals han ajudat a normalitzar les estructures comunicatives, la llengua i la cultura pròpies de Catalunya.


Ernest Abadal. Degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.
Josep M. Carbonell. Degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals - Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
Xavier Ferrà. Degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic.
M. Carme Figuerola Cabrol. Degana de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.
Maria José Recoder. Degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Josep Sánchez Cervelló. Degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili.
Carles Singla. Degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.