II Setmana de les Lletres Hispàniques

Descarregar Pdf
II Semana Letras Hispanicas poster
Disseny Filcef

Els dies 20, 24 i 26 d’abril s’ha dut a terme la II Semana de las Letras Hispánicas a la Facultat de Lletres. En aquesta s’han realitzat conferències de professionals de diversos sectors d’arreu de l’Estat experts en filologia, literatura i poesia hispàniques.

El dijous 20 el Dr. Manuel Llanas, de la Universitat de Vic, va dur a terme una conferència sobre el Quixot i el seu impacte i expansió a Hispanoamèrica, mentre que el Dr. Vicente Cristóbal, de la Universitat Complutense de Madrid, analitzava minuciosament el paper d’Ovidi en la literatura espanyola.

La primera conferència del dilluns 24 d’abril, en la que la Dra. Emiliana Ramos, de la Universitat del País Basc va tractar els orígens de la llengua espanyola, va causar una gran expectació entre els alumnes assistents degut a l’interès en analitzar el castellà original, denominat per la professora Ramos com a “primitiu”. D’altra banda, la segona conferència de la jornada, a càrrec del Dr. Paco Tovar, de la Universitat de Lleida, va consistir en un minuciós anàlisi de l’obra d’Augusto Roa Bastos.

Finalment, el dimecres 26 la Dra. Encarna Medina de la Universitat de Jaén enfocava el problema de la Modernitat, la presència i la influència entre les lletres franceses i les hispàniques. La II Setmana de las Lletres Hispàniques va concloure amb una taula rodona sobre les diferents sortides professionals que ofereix el Grau de Filologia Hispànica de la Facultat de Lletres de la UdL.

A més, durant aquesta segona edició han assistit a diverses conferències un centenar d’alumnes de secundària i batxillerat del Col·legi Episcopal de Lleida, els quals han pogut gaudir de la llengua i la filologia hispàniques des de punts de vista tan diversos com enriquidors.