La professora Teresa Serés presenta el llibre ‘Capri. Per morir-se de riure’

L’acte se celebrarà dilluns 25 de febrer a les 18.00 h a la Biblioteca de Cappont

Descarregar Pdf
Portada llibre Teresa Serés
Foto : Portada del llibre

La Biblioteca de Cappont de la Universitat de Lleida acollirà el 25 de febrer a les 18.00 h la presentació del llibre ‘Capri. Per morir-se de riure’ a càrrec de la seva autora, Teresa Serés, professora del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals.

El llibre, fruit de la seva tesi sobre els monòlegs de Capri i dirigida pel Doctor Joaquim Capdevila, el publica Publicacions UdL, dins de la col·lecció Biblioteca de Comunicació i Cultura.

La presentació del llibre inaugura, també, l’exposició bibliogràfica dedicada a Capri, ‘L’humor en la llengua’, que es podrà visitar a la Biblioteca de Cappont del 25 de febrer al 30 d’abril.

Sobre el llibre ‘Capri. Per morir-se de riure’

Teresa Serés presenta el seu llibre dedicat a l’humorista català Joan Camprubí i Alemany, més conegut com a Capri, amb “la voluntat de divulgar l’humor d’un monologuista que va ser molt popular entre els seus coetanis i que ha exercit el seu mestratge en molts dels humoristes dels nostres temps”.

L’autora aposta per un text divulgatiu amb pinzellades acadèmiques, en què “el lector hi podrà rellegir i evocar molts fragments de monòlegs que es preserven en la memòria col·lectiva dels catalans”. De fet, Serés declara que “l’obra vol ser una anàlisi de com Capri a través de l’humor i la sàtira de costums va fer un retrat molt exhaustiu sobre la societat de la seva època”.

Capri es va convertir en un emblema de l’humor català que va fer riure diverses generacions. Però com explica l’autora del llibre, “sovint no s’ha sabut identificar la magnitud de l’obra de Camprubí en la tradició del monòleg i s’ha buscat el llegat en altres referents més llunyans”. És per això i més que Teresa Serés vol fer honor a l’humor i la sàtira de Joan Camprubí i Alemany a través de ‘Capri. Per morir-se de riure’.