Presentació del llibre “Universitat i ciutat. Tot recordant Víctor Siurana (1945-1993)”

L’acte va comptar amb la presència de Sebastià Serrano, Catedràtic de Lingüística General i Teoria de la Comunicació.

Descarregar Pdf
llibre victor 4
Foto: Facultat de Lletres

 

 

Dimarts 21 de novembre a les 11.30h va tenir lloc la presentació del llibre “Universitat i ciutat. Tot recordant Víctor Siurana (1945-1993)”, al Saló Víctor Siurana de l’Edifici del Rectorat. L’obra, editada a càrrec dels professors Jaume Pont i Àngels Santa, recull les ponències i comunicacions presentades al Congrés Internacional “Universitat i ciutat: recerca, art, estructures culturals”, realitzat a Lleida del 26 al 28 de novembre de 2014.

L’acte va servir per a recordar la figura de Víctor Siurana, l’empremta persona i la memòria del qui fou degà de Lletres, President de l’Estudi General de Lleida i primer President-Rector de la Comissió Gestora de la Universitat de Lleida. Així mateix, els treballs que configuren el llibre esdevenen estudis acurats sobre l’evolució de l’ensenyança universitària a Lleida i la seva relació amb la ciutat, des de la seva fundació fins a l’actualitat. En aquest sentit, diversos especialistes en els àmbits de la cultura i les lletres, l’art i l’experiència creadora, l’economia, la història, el dret o l’urbanisme, reflexionen críticament sobre el tema objecte d’estudi. L’obra clou amb els primers escrits de Víctor Siurana i alguns fragments de la seva Tesi Doctoral titulada “Teoria de la funció publicitària”.

Igualment, la presentació va comptar amb la presència del bellvisenc Sebastià Serrano, Catedràtic de Lingüística General i de Teoria de la Comunicació de la Universitat de Barcelona, qui reflexionà sobre l’“Elogi de la lectura”.