Seminari ‘Rússia i Catalunya: literatura, viatges, traduccions’ a càrrec de la professora Olga Nikolaeva

El seminari se celebrarà del 13 al 15 de març a les aules 1.19 i 1·18 de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida

Descarregar Pdf
seminari_cat-rus-1
Cartell : Càtedra Màrius Torres

La Càtedra Màrius Torres de Lleida amb el suport de la Facultat de Lletres de la UdL celebrarà el seminari ‘Rússia i Catalunya: literatura, viatges, traduccions’ a càrrec de la professora Olga Nikolaeva, de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, traductora i especialista en les relacions catalanorusses.

La jornada, que tindrà lloc a l’aula 1.19 de la Facultat de Lletres, s’iniciarà el dimarts 12 de març i finalitzarà el mateix dijous 14. La primera sessió consistirà en un repàs històric dels diferents moments en què s’han produït traduccions al rus d’obres catalanes per mirar de fixar-hi els diferents models que han seguit i les diferents tradicions en què s’incardinen.

La segona xerrada resseguirà i analitzarà les diferents impressions que russos i catalans han deixat escrites de Catalunya i Rússia respectivament.

La darrera sessió es planteja com a seminari participatiu en què a partir d'una presentació general dels dos poetes i dels seus punts de contacte poètics i vitals, es comentaran textos que es podran descarregar en aquest enllaç. La jornada es tancarà a les 19.30 h amb l'acte de presentació de l'antologia de Màrius Torres traduïda al rus per Olga Nikolaeva i Andrei Rodosski, amb estudi introductori de Margarida Prats.