VII edició de l’Internacional Medieval Meeting a la Facultat de Lletres

A més durant el mes de juliol tindran lloc la VIII Jornada d’Història del Monestir de Les Avellanes i el XXII Curs d’Estiu-Reunió Científica del Comtat d’Urgell

Descarregar Pdf

Els dies 26, 27 i 28 de juny tindrà lloc a la Facultat de Lletres la VII edició de l'International Medieval Meeting organitzat pel Grup de Recerca Consolidat en Estudis Medievals de la Universitat de Lleida. Durant tres dies, la ciutat de Lleida es convertirà en la capital del medievalisme, aplegant a dues-centes persones provinents de diferents països com: Alemanya, Italia, Xile, Brasil o els Estats Units.

El congrés, que al llarg de les edicions ha assolit un renom entre el món del medievalisme internacional, alterna conferències de destacats especialistes en el tema i sessions de comunicacions. Aquestes es distribueixen per temàtiques (strand) tant diverses com l'arqueologia, la història de l'esglèsia, història de les dones o noves tecnologies.

Aquest any, a més, es realitzaran sessions entorn un “Special strand” (Feelings in the Middle Ages) on 11 especialistes tractaran el tema de les emocions a l'edat mitjana a través de la literatura, de la història o de la història de l'art.

A banda de les sessions més teòriques, el congrés realitzarà 4 sessions divulgatives, on s'exposaran llibres i projectes sobre patrimoni. D’altra banda, la nit del dia 26 es durà a terme una visita guiada a la Seu Vella i al castell de la Suda.

Igualment, els dies 10 i 11 de juliol es realitzaran les VIII Jornades d’Història del Monestir de Les Avellanes. L’edició d’enguany versarà sobre "La creació de la memòria monàstica medieval al llarg dels segles. Edició especial 300 aniversari Jaume Caresmar".

Finalment, els dies 13 i 14 de juliol es durà a terme el XXII Curs d’Estiu-Reunió Científica del Comtat d’Urgell, a Balaguer. La temàtica d’enguany gira entorn les poblacions rebutjades i les poblacions desplaçades a l’Europa Medieval, on també s’hi inclou un concert de música i una taula rodona a mode de cloenda per debatre sobre les poblacions rebutjades i desplaçades al segle XXI.