El professor Marc Macià guanya el premi Elvira Godàs amb un projecte sobre el polític lleidatà Pere Mías

Descarregar Pdf

El professor del grau d'Història Marc Macià ha estat el guanyador de la primera edició del premi Elvira Godàs amb el projecte "El polític lleidatà Pere Mías Codina".

El premi, valorat amb 6000 euros, permetrà la redacció del treball sobre Pere Mías (1880-1941), qui va ser conseller d'Agricultura de la Mancomunitat de Catalunya, diputat al Parlament als anys 30 i, com a president del Comité Revolucionari, fou qui proclamà la República Catalana a les Borges Blanques l'abril del 1931.

El premi de recerca Elvira Godàs, de caràcter biennal, vol donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d'àmbit local i comarcal, alhora que pretén impulsar les xarxes d'investigació i de difusió del coneixement d'aquells treballs que s'endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o totalment en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.

Aquest guardó vol retre homenatge a Elvira Godàs Vila, filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906. Godàs va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d'honor de la Asociación Archivo, Guerra y Exilio.